Care e soiul cel mai bun?
Dacă am de gând să enervez colegii de la vânzări, acesta este cea mai bună întrebare. Întocmai, producătorii de legume doresc să cultive cele mai performante varietăți, pentru a avea cât mai mari venituri. În schimb un vânzător conștient nu poate deservi clientul numai prin simplă decizie ca o noutate este mai rentabil sau mai atractiv decât o altă varietate mai consacrată.
Din mulțimea de varietăți oferite de susținătorii de soiuri totuși cum să alegem? “Sfaturi Practice”
Ca prim pas pentru alegerea soiului să analizăm aspectele de cultură:
- Ca și condiții de producere:
- să analizăm ca specia respectivă pe ce suprafață și ce solă dorim să cultivăm.
- să analizăm dacă pe solul ales sunt prezente boli sau dăunători care se combat greu, și să marcăm dacă există soiuri sau hibrizi rezistenți la acești dăunători.
- să evaluăm posibilitățile materiale și financiare de asigurare a tehnologiei de cultură.
- Ca și pretenții față de produs:
- să marcăm criteriile minime și optime a produselor finite care dorim să desfacem, adică producem pentru:
- Consum propriu: În acest caz bănuiesc că are importanță majoră gustul proprietățile organoleptice, și ușurința de cultivare, rezistențele plantelor. Vă recomand căutarea după aspectul fructelor, având în vedere greutatea specifică, culoarea, și forma lor. Să verificați dacă varietatea aleasă se pretează din punct de vedere a utilizării pentru obiectivele dvs. Pe plan secundar să luați în calcul la decizie timpurietatea rezistența și vigoarea lor.
- Vânzare: – În acest caz pe primul plan este categoric vandabilitatea produselor finite, deoarece fie un soi oricat de productiv sau ușor de cultivat, cel mai important lucru este să obținem profit, și pentru acest lucru trebuie să valorificăm producția.
- Vandabilitatea produselor depinde nu numai de proprietățile produselor în sine, ci și mai mult de cerințele pieții pe care desfacem, cerințele fiind diferite și în funcție de sezon, sau locație.
- Fiind cel mai important aspect vânzarea producției, cultivatorul trebuie să ia decizia ca pe baza informațiilor primite producția rezultată cât de căutată va fi pe piața lui de desfacere.
- să marcăm criteriile minime și optime a produselor finite care dorim să desfacem, adică producem pentru:
Prin analiza posibilităților și cerințelor se conturează cerințele față de soiul dorit.
După ce ne-am rătăcit în mulțimea varietăților, alese cum aleg și clienții noștri la piață, “și acesta îmi place, și celălalt îmi place”, putem începe treierea lor pe baza criteriilor prestabilite în analiza cerințelor.
Dacă veți fi foarte riguros față de soiurile care vă place să corespundă cerințelor din analiză, foarte probabil că nu veți alege pe niciuna dintre varietăți. Și colegii mei de la vânzări vă felicită! Sigur sunteți pe cale bună! Pe calea compromisurilor.
Iată alții la ce rezultate au ajuns!
Produse cele mai căutate:

88 lei

125 lei

192 lei

28 lei

192 lei

8 lei

32 lei

85 lei

8 lei 6.8 lei

8 lei 6.8 lei

21.8 lei 19.73 lei

6 lei 5.1 lei

401 lei

85 lei 76.08 lei

140 lei

6 lei 5.1 lei

59 lei

8 lei 6.8 lei

229 lei 195.11 lei

401 lei

5.5 lei 4.68 lei

88 lei

8 lei 6.8 lei

8 lei 6.8 lei

8 lei 6.8 lei

3 lei 2.55 lei

55.5 lei

122 lei 109.8 lei

67.5 lei

8 lei 6.8 lei

212.5 lei

8 lei 6.8 lei

5.5 lei 4.68 lei

3 lei 2.55 lei

53 lei

11 lei

153 lei

65 lei 59.47 lei

62 lei

3 lei 2.55 lei