Ardei Rubicon F1 În Mănăștiur

3.2K

Rubicon F1 este un hibrid nou de kapia de la ZKI Semințe. Este un hibrid cu creștere nedeterminată, foarte productiv și echilibrat pe toată perioada de vegetație. Sistemul radicular este puternic, internodiile fiind scurte iar foliajul este bogat. Fructele sunt aplatizate, de culoare roșu aprins, având o greutate medie de 180-200 g și pulpă foarte groasă.

Rubicon F1 este recomandat să fie cultivată în câmp deschis. În anul 2020 în comuna Mănăștiur, județul Timiș, a fost culitvată cu succes, producătorul fiind foarte mulțumit cu hibridul nou.

Hibridul a fost semănat în 15-18 martie, în alveole. 8-10 zile de la semănat a apărut plăntuțele. După răsărire s-a aplicat 2 tratamente împotriva bolilor și o fertilizare foliară cu microelemente.

Înainte de plantare solul a fost pregătit foarte bine, au fost aplicate îngrășăminte complexe după care solul a fost modelat în rânduri duble acoperite cu folie. Distanța între plante fiind 25 cm, iar distanța între rânduri 30 cm. Plantarea s-a efectuat în 17-18 mai.

În timpul perioadei de vegetație s-au aplicat îngrășăminte complexe prin fertiirigare și foliar. Împotriva bolilor și dăunătorilor au fost aplicate tratamente specifice pentru combatere. Condițiile climatice la începutul perioadei de vegetație nu a fost deloc favorabile pentru cultura de ardei. După ploile abundente plantele s-au revenit foarte repede și au avut o dezvoltare viguroasă. Plantele au legat foarte ușor și sigur.

Ardei Rubicon F1
Ardei Rubicon F1

Recoltarea a început de la 17 august până în toamnă târziu, la căderea brumelor. Fructele au fost uniforme, echilibrate pe toate perioada de vegetație. Producătorul a fost foarte mulțumit cu hibridul Rubicon F1.

Ardei Rubicon F1
Ardei Rubicon F1
Ardei Rubicon F1

 

Close
Agropataki.ro © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate.
Close