Cosul meu
Gol.

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Sistemic contact

Sistemic contact
Aceste substante actioneaza prin combinatia celor doua componente. Se caracterizeaza prin activarea sistemica, dar si de contact a celor doua substante active asupra ciupercilor patogene. Actiunea asupra ciupercilor patogene este preventiva si curativa.... Detalii...

                              Sistemic si de contact

 

Aceste substante actioneaza prin combinatia celor doua componente.

Se caracterizeaza prin activarea sistemica, dar si de contact a celor doua substante active asupra ciupercilor patogene. Actiunea asupra ciupercilor patogene este preventiva si curativa.

Produsele sistemice prezinta unele avantaje:

Prin faptul ca seva circula in toata planta substanta activa ajunge mult mai usor acolo unde prin stropire obisnuita alte substante de contact nu ajung.

Un alt avantaj foarte important ar fi ca prin faptul ca se absoarbe foarte repede, nu poate fi spalat prin ploaie,deci este mult mai eficient si mai economic.

Produsele sistemice prezinta in acelasi timp si unele dezavantaje cum ar fi:

De exemplu insecticidele sistemice care se absorb in planta sunt mult mai toxice decat cele de contact.

Produsele de contact prezinta unele avantaje:

De exemplu insecticidele de contact actioneaza direct asupra insectelor obesrvandu-se rezultate la cateva ore dupa aplicare.

Un alt evantaj este faptul ca produsele de contact nu prezinta toxicitate foarte ridicata.

Produsele de contact prezinta in acelasi timp si dezavantaje cum:

Aceste produse aplicate pe plante sunt spalate odata cu ploaia.

Amintim cateva exemple de substante active sistemice si de contact: Iprovalicarb + Cupru sub forma de oxiclorura de cupru (Melody Compact 49 WG), Mefenoxam 2,5 %+ Cupru metalic 40 % (Ridomil Gold Plus 42,5 WP), Triadimenol + Folpet (Shavit 72 WP).