Cosul meu
Gol.

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Sistemic

Sistemic
Capacitatea unei substante de a patrunde in organele plantei si a se deplasa pentru a anihila agentul patogen sau agentul daunator. Acest tip de actiune care are scopul de a proteja planta de boli, este una preventiva si curativa asupra ciupercilor patogene care produc diferite tipuri de boli.... Detalii...

                                         Sistemic    Produse sistemice

 

Capacitatea unei substante de a patrunde in organele plantei si a se deplasa pentru a anihila agentul patogen sau agentul daunator.

Acest tip de actiune care are scopul de a proteja planta de boli, este una preventiva si curativa asupra ciupercilor patogene care produc diferite tipuri de boli.

Produsele sistemice pot fi: insecticicide,fungicide, erbicice etc.

Produsele sitemice aplicate pe plante, prin absorbtie ajung in organele plantei, unde odata cu seva circula in intreaga planta anihiland agenti patogeni.

Produsele sistemice prezinta unele avantaje:

Prin faptul ca seva circula in toata planta substanta activa ajunge mult mai usor acolo unde prin stropire obisnuita alte substante de contact nu ajung.

Un alt avantaj foarte important ar fi ca prin faptul ca se absoarbe foarte repede, nu poate fi spalat prin ploaie,deci este mult mai eficient si mai economic.

Produsele sistemice prezinta in acelasi timp si unele dezavantaje cum ar fi:

De exemplu insecticidele sistemice care se absorb in planta sunt mult mai toxice decat cele de contact.

Un alt exemplu ar fi la fungicide sistemice,la acestea apare fenomenul de rezistenta de aceea aceste substante se folosesc in combinatie cu substantele de contact,sau se alterneaza produsele la fiecare utilizare.

In zilele noastre producatori de substante fitosanitare au combinat cu succes aceste doua substante, de contact si sitemic pentru  o eficienta cat mai buna.

Amintim cateva substante active sistemice: Fosetil de aluminiu 80 %,( Aliette 80 WDG), Propamocarb (Previcur 607 SL), Propamocarb+Fesetil sub forma de fosetilat de propamocarb (Previcur Energy), Difenoconazol (Score 250 EC).