Cosul meu
Gol.

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Compatibilitatea produselor fitosanitare

Compatibilitatea produselor fitosanitare
Compatibilitatea produselor fitosanitare apare atunci cand sunt combinate doua,sau mai multe substante active cu proprietati si utilizari diferite. In ceea ce priveste compatibilitatea pesticidelor (pentru a efectua la un singur tratament combaterea mai multor specii daunatoare),sunt recomandari speciale.... Detalii...

                                        Compatibilitatea produselor fitosanitare

 

Compatibilitatea produselor fitosanitare apare atunci cand sunt combinate doua,sau mai multe substante active cu proprietati si utilizari diferite.

In ceea ce priveste compatibilitatea pesticidelor (pentru a efectua la un singur tratament combaterea mai multor specii daunatoare),sunt recomandari speciale.

Prin amestecarea mai multor substante active exista posibilitatea ca unele produse sa se degradeze fizic sau chimic,sa piarda proprietatile utile sau sa devina toxice.

Nu se vor efectua amestecuri de pesticide fara o consultare prealabila a listelor de compatibilitate, sau efectuarea probei practice.

Inainte de aplicare se recomanda efectuarea unui test practic de compatibilitate.

Testul practic consta din:

  • la prepararea solutiei se respecta concentratiile sau dozele de pesticide recomandate de producatori(cititi intodeauna instructiunile de folosire de pe ambalaj).
  • solutiile care vor fi utilizate se prepara separat dupa care intru-un recipient mai mic se iau cantitati egale din fiecare solutie si se amesteca (omogenizeaza).Daca prin combinarea celor doua substante solutia nu se precipita, nu se schimba proprietatile fizice(culoare,transparent) inseamna ca se poate trece la aplicarea solutiei pe plante.
  • in cazul in care proprietatile solutiilor in procesul de amestecare se schimba,nu se recomanda aplicarea pe cultura.

Observatii.

Incompatibilitati de aplicare apar in general la combinarea substantelor cu continut ridicat de cupru (Zeama bordeleza,Funguran,Champion,Zetanil Blu etc) si cele uleioase,care se folosesc in perioada de repaus.