Folia microporoasă anti-îngheț Agril

3.8K

Odată cu sosirea sezonului rece, apar problemele de protejare a plantelor la temperaturile din ce în ce mai scăzute de afară. Agricultorii din toate zonele urmăresc astfel protejarea culturilor de verdețuri din sere, solarii și câmp. Cea mai utilizată metodă este folosirea foliei microporoase anti-îngheț de tip Agril.

Folia microporoasă este soluția ideală pentru protecția plantelor și a culturilor în sezonul rece, deoarece este special destinată pentru a proteja plantele fața de temperaturile scăzute de afară. Această asigură protecția optimă a plantelor în perioada de iarnă. De-a lungul sezonului rece plantele intră în repaus vegetativ pentru a se autoproteja împotriva temperaturilor scăzute. Cu toate acestea, plantele au nevoie de un ajutor la acest proces natural.

Îngrijirea culturilor de iarnă este un proces complex, deoarece în sezonul rece apar înghețurile, zăpada și vânturile puternice. Toate aceste aspecte trebuie luate în considerare, deoarece pot produce daune plantelor ca de exemplu: opărirea, înghețul rădăcinilor, leziuni la nivelul frunzelor, atacul bolilor și a dăunătorilor, excesul sau deficitul de umiditate. Foarte multe dintre aceste probleme se pot rezolva cu o folie microporoasă anti-îngheț.

La ce ajuta folia microporoasă?

Folia microporoasă este un material folosit pe suprafețe mari în zonele de cultură cu temperaturi în jurul punctului de îngheț. Este formată prin suprapunerea și fixarea a trei straturi de filamente polipropilenice, ce păstrează între ele un strat de aer ce va proteja cultura dumneavoastră de temperaturile scăzute apărute în timpul anotimpului rece – toamna, iarna sau primăvara, atât în câmp liber, cât și în spații protejate.

La ce ajuta folia microporoasă

Avantajele folosirii foliei microporoase anti-îngheț Agril sunt:

Primul și cel mai important avantaj al folosirii foliei microporoase anti-îngheț este dat de faptul că, prin folosirea ei folia protejează culturile de îngheț până la –5°C, față de temperatura de afară în câmp liber și până la circa –10°C în spații protejate

Un alt avantaj important este dat de faptul că, fiind o folie cu pori, aceasta permite circulația aerului între mediul acoperit, și cel de la suprafață, dar și circulația apei.

Folie cu rezistență crescută față de deviațiile de temperatură și intemperii

Folia microporoasă micșorează amplitudinea variației temperaturilor pentru cultură.

Optimizează sistemul hidric al plantei și creează un microclimat mai bun, ce va duce la o dezvoltare mai rapidă a plantei, în condiții relativ neprielnice, față de mediul exterior.

Avantajele folosirii foliei microporoase anti-îngheț Agril

Totodată protejează contra grindinei.

De asemenea, folia microporoasă protejează plantele de ploi și vânturi puternice.
Are un puternic efect protectiv împotriva insectelor, contribuind astfel la reducerea cantităților de pesticide aplicate.

Este ușoară și rezistentă, nefiind necesar un sistem de susținere. Se poate aplica direct pe culturi (se folosește cu succes la culturile de varză timpurie și extra-timpurie, salată, spanac, ridichii, andive, pepeni…); în cazul plantelor cu vârf de creștere sensibilă cum sunt tomatele sau ardeiul pot avea de suferit în cazul aplicării directe a foliei pe plantă. Din acest motiv este recomandat folosirea unor arcade sau a unor stâlpi de susținere, sau un simplu fir întins astfel încât folia să nu stea fix pe vârful de creștere al plantelor.

Avantajele folosirii foliei microporoase anti-îngheț Agril

Obținerea unor recolte mai timpurii, cu 1 până la 4 săptămâni. Recolte mai mari, mai sănătoase și mai aspectuoase față de culturile mai timpurii sau prelungite.

Este permeabilă pentru aer, apă, lumină, fără a mai fi nevoie de acoperirea și dezvelirea culturilor pentru lucrări de întreținere.

Datorită formei sale tubulare (în afară de rolele micro-ambalate care sunt împăturite) se poate trage ușor pe planta dorită. Se taie la dimensiunea dorită.

Avantajele folosirii foliei microporoase anti-îngheț Agril

Mod de folosire și instalare a foliei microporoase:

Folia microporoasă se poate folosi la orice cultură din sezoanele cu pericol de îngheț sau temperaturi scăzute. Instalarea și îndepărtarea foliei de pe terenul cultivat este simplă. Aceasta se întinde manual direct peste terenul semănat sau pe plantele transplantate. Se acoperă plantele, imediat după plantare, după care se fixează la sol. Fixarea se poate face prin folosirea unor țepușe, a unor pietre sau grămezi de pământ. Aveți însă grijă la culturile cu vârf de creștere sensibilă. Aici este recomandat folosirea unor arcade sau a unor stâlpi de susținere, sau un simplu fir întins astfel încât folia să nu stea fix pe vârful de creștere al plantelor.

Mod de folosire și instalare a foliei microporoase

Nu contează cu care față se așează în sus.

Cum este formată din fibre speciale – ceea ce îi conferă o rezistență ridicată – permite o întindere mai mare la instalare, dar materialul nu trebuie întins prea tare, pentru a lăsa loc plantelor să crească.

Este recomandat udarea solului atât înainte de montare cât și ulterior. Foarte important însă când există riscul înghețului, pământul de sub folie trebuie udat dinainte.

Este stabilă la acțiunea razelor UV.

Poate fi utilizată la 3 – 5 culturi diferite, (varza extra-timpurie, salată, pepeni, cartofi, etc.) în decurs de 2 sau 3 ani.

 

Tipuri de folie microporoasă anti-îngheț pentru îngrijirea plantelor și culturilor de iarnă

În funcție de necesități pentru îngrijirea plantelor, se poate opta pentru următoarele tipuri de folie microporoasă:

Micro-ambalate (sunt împăturite) pentru diferite culturi:

Lățime (m)1.61.62.12.13.23.2
Lungime (m)510510510
Gr/mp17 sau 5017 sau 5017 sau 3017 sau 3017 sau 5017
folia microporoasă

 

Role (pe tub) pentru diferite culturi:

Lățime (m)Lungime (m)Gr/mp
1.610017 sau 30
1.625017
2.110017 sau 30
2.125017
3.210017 sau 30
3.225017
4.1510023
4.210017
6.3510017 sau 30
9.510017 sau 30
10.510017 sau 30
12.6510017 sau 30
13.6510017
15.810017 sau 30
Folia Microporoasă Anti-Îngheț Agril

Grosimea de 17 g/mp asigură o temperatură interioară cu 3-4°C mai mare decât în exterior, iar cea de 23 gr/mp asigură o temperatură interioară cu 4-5°C mai mare decât în exterior protejând astfel plantele de îngheț.

Close
Agropataki.ro © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate.
Close