Cosul meu
Gol.

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Fungicid

Fungicid
Se folosesc pentru a preveni sau trata boli de natura fungica. Binecunoscuta fainare pe care o intalniti atat la plantele de gradina cat mai ales la cele de interior este una dintre ele.... Detalii...

                                                        Fungicidul

 

Se folosesc pentru a preveni sau trata boli de natura fungica. Binecunoscuta fainare pe care o intalniti atat la plantele de gradina cat mai ales la cele de interior este una dintre ele.

Patarea cenusie, putregaiurile de diverse feluri se trateaza si ele tot cu ajutorul fungicidelor.

In sezoanele ploioase plantele cu radacini tuberizate sau bulboase sunt afectate de umiditatea acumulata in pamant. Acesta este motivul pentru care la multe dintre ele se face un tratament cu fungicide la momentul plantarii.

Frigul in asociere cu umezeala sau cu apa baltita la baza plantelor sunt factori extrem de daunatori.

Plantele de interior se confrunta cu astfel de probleme in caz de aerisire deficitara, de schimbare brusca a factorilor de mediu sau in caz de dereglare de udare / udare neglijenta.

Interactiunea dintre fungi si plante consta in mecanisme foarte complexe, iar incercarea de eradicare a bolilor fungice este deosebit de costisitoare.

Exista numeroase metode de combatere a fungilor, dar cea mai cunoscuta este folosirea fungicidelor, molecule organice care se pulverizeaza pe cultura, aplicandu-se odata cu udarea plantelor sau se incorporeaza in sol.

Combaterea patogenilor prin tratamente cu fungicide este cea mai practicata metoda de reducere a pagubelor, folosindu-se agenti chimici variati, care distrug sau atenueaza actiunea respectivilor patogeni.

Din pacate, multi agenti patogeni dezvolta rezistenta la asemenea chimicale, iar multi dintre ei nu sunt susceptibili la control prin mijloace chimice.

Fungicidele pot fi: sistemice sau de contact.

Fungicidul sistemic

este un produs capabil sa penetreze in tesuturile organelor plantei si sa se deplaseze pentru a anihila agentul patogen endoparazit.

Fungicidul de contact

este un produs care stropit pe planta actioneaza direct asupra agentului patogen.

Un dezavantaj a fungicidelor de contact ar fi ca, odata cu ploaia acestea sunt spalate.

Masuri de igiena si protectia muncii:

  1. Cititi intotdeauna recomandarile de folosire si masurile de siguranta de pe eticheta produsului.
  2. In timpul lucrului cu fungicidele se poarta obligatoriu echipament de protectie, nu se bea, nu se mananca si nu se fumeaza.
  3. Dupa terminarea lucrarilor se spala bine mainile si fata cu apa multa si sapun, fara a se freca.
  4. Depozitati substantele numai in locuri sigure. Nu lasati la indemana copiilor, femeilor gravide, persoane bolnave etc.