Cosul meu
Gol.

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Albina - Aphis mellifera

Albina - Aphis mellifera
Albinele sunt insecte zburatoare, clasificate in cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita. Albinele sunt atrase de floare soarelui, echinaceea, coada soricelului, ceapa, arpagic, limba mielului, lavanda, salvia, verbena, albastrele, degetar si multe altele. ... Detalii...

                                       Albina - Aphis mellifera

Albinele sunt insecte zburatoare, clasificate in cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita. Se hranesc cu nectarul florilor(ca sursa de energie gratie continutului de zaharuri), si cu polen (ca sursa de proteine, folosit mai mult la hranirea larvelor), activitate ce se soldeaza cu polenizarea florilor, si in unele cazuri, cu producerea mierii.

Albinele sunt cele mai importante insecte polenizatoare si interdependenta intre ele si plante fac din acestea un excelent exemplu al unui tip de simbioza cunoscuta sub numele de „mutualism”, o asociere intre organisme diferite care este avantajoasa pentru ambele parti. Albinele sunt raspandite pe intreg globul, facand exceptie de cele mai inalte altitudini, regiunile polare si unele mici insule oceanice. Durata de viata a albinei lucratoare depinde de gradul de uzura ca urmare a activitatilor intense desfasurate de aceasta (cresterea puietului si activitatea de cules nectar si polen). Astfel albinele eclozionate in sezonul activ (din primavara, martie pana vara, in jurul lunii august) traiesc numai 40 de zile pe cand albinele eclozionate toamna traiesc pana in primavara viitoare, cand se face schimbul de generatii (6-9 luni). Durata de viata a trantorilor este intre doua si opt saptamani si variaza in functie de sezon (activ sau perioada de repaus) si de zona geografica.

Albinele sunt atrase de floare soarelui, echinaceea, coada soricelului, ceapa, arpagic, limba mielului, lavanda, salvia, verbena, albastrele, degetar si multe altele. 

 

                     

                     

 

Nu exista produse conform criteriilor selectate.