Cosul meu
Gol.

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Viermele rosu al parului - Haplodiplosis marginata

Viermele rosu al parului - Haplodiplosis marginata
La viermele rosu al parului adultul are 4-5mm lungime, masculul fiind mai mic decat femela. Capul si toracele sunt inchise la culoare, iar aripile sunt transparente cu irizatii.... Detalii...

                    Viermele rosu al parului - Haplodiplosis marginata

La viermele rosu al parului adultul are 4-5mm lungime, masculul fiind mai mic decat femela. Capul si toracele sunt inchise la culoare, iar aripile sunt transparente cu irizatii. Oul are dimensiuni de 0,3x0,8 mm si are culoarea roscata. Larva este apoda si eucefala, cu o lungime, la completa dezvoltare, de 3-4 mm si este de culoare rosie.

Viermele rosu ierneaza in sol la 3-4 cm adancime,in stadiul de larva. In primaverile umede,la sfarsit de aprilie-inceput de mai, larvele urca la suprafata si se impupeaza. Insecta este hidrofila. In conditii de uscaciune ramane in sol un an sau chiar mai multi. Adultii apar dupa 4-7 zile de la impupare. Zborul este inregistrat in mai, iar dupa imperechere femelele depun 5-10 oua pe frunzele tinere. Dupa o incubatie de 5-10 zile se produce ecloziunea, larvele patrunzand in teaca si pai, unde se hranesc pana la completa dezvoltare, dupa care cad pe sol si patrund in stratul superficial. Are o singura generatie pe an.

Ataca de deobicei graul si ovazul dar si gramineele spontane. Atacul larvelor se manifesta in vetre, pe tulpini apar gale (santuri), care influenteaza negativ cresterea si formarea spicelor. Monocultura favorizeaza inmultirea daunatorului.

 

                      

                      

Nu exista produse conform criteriilor selectate.