Cosul meu
Gol.

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Ratisoara porumbului - Tanymecus dilaticollis

Ratisoara porumbului - Tanymecus dilaticollis
Ratisoara porumbului este un daunator care ierneaza in sol, ca adult. Adultii hibernanti apar la sfarsit de aprilie, inceput de mai si se hranesc cu plante graminee, mai ales cu porumb, care are 2-4 frunze.... Detalii...

                           Ratisoara porumbului - Tanymecus dilaticollis

Ratisoara porumbului este un daunator care ierneaza in sol, ca adult. Adultii hibernanti apar la sfarsit de aprilie, inceput de mai si se hranesc cu plante graminee, mai ales cu porumb, care are 2-4 frunze.

Ouale sunt depuse in sol sub bulgarii de pamant. Larvele se dezvolta in sol, langa radacinile plantelor,cu care se hranesc. In cursul lunilor iulie-august, larva ajunge la maturitate, isi construieste un cocon din graunciori de pamant si se impupeaza. Adultii apar in august-septembrie dar raman in coconi pentru hibernare.

Gargarita reteaza plantele de la colet, la un atac in masa cauzand compromiterea culturilor. Cand sunt atacate plantele intr-o faza mai avansata, insectele rod marginal frunzele, sub forma de trepte; plantele se refac, dar sunt intarziate in vegetatie. Larvele rod radacinile plantelor de porumb, sfecla, floarea soarelui, fara sa produca pagube importante.

               

                           

                             

Nu exista produse conform criteriilor selectate.