Cosul meu
Gol.

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Paduchele verde al piersicului - Myzus persicae

Paduchele verde al piersicului - Myzus persicae
Paduchele verde al piersicului este o specie polifaga producand pagube in livezi si pepiniere la speciile samburoase, dar si in gradinile de legume si sere.... Detalii...

                Paduchele verde al piersicului - Myzus persicae

Paduchele verde al piersicului este o specie polifaga producand pagube in livezi si pepiniere la speciile samburoase, dar si in gradinile de legume si sere. Paduchii formeaza colonii masive pe partea inferioara a frunzelor,care datorita sugerii sevei, se necrozeaza si se rasucesc, formand pseudocecidii. Pomii atacati sufera, iar puietii in pepiniere,se debiliteaza.

Femelele depun ouale toamna, la baza mugurilor sau in crapaturile scoartei ramurilor speciilor samburoase. Primavara apare fundatrixul, care da naşsere la mai multe generatii de fundatrigene. Acestea se hranesc pe partea inferioara a frunzelor producand pseudocecidii. Ultima generatie de femele aripate migreaza pe diferite plante ierboase cultivate si spontane, unde se inmultesc pe cale partenogenetica vivipara. In toamna apar femelele sexupare, care migreaza pe speciile samburoase si dau nastere la formele sexuate. Dupa imperechere femelele depun oul de iarna.

                        

                        

Nu exista produse conform criteriilor selectate.