Cosul meu
Gol.

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Paduchele negru al ciresului - Myzus cerasi

Paduchele negru al ciresului - Myzus cerasi
Paduchele negru al ciresului ierneaza ca ou, depus toamna de formele sexupare pe ramurile tinere de cires si visin, la baza mugurilor sau pe solzii lor.... Detalii...

                            Paduchele negru al ciresului - Myzus cerasi

Paduchele negru al ciresului ierneaza ca ou, depus toamna de formele sexupare pe ramurile tinere de cires si visin, la baza mugurilor sau pe solzii lor. In aprilie apare fundatrixul, care da nastere la 3-5 generatii fundatrigene aptere, care colonizeaza frunzele si formeaza pseudocecidii. In lunile mai-iunie apar si virginogenele aripate, care migreaza pe plantele gazda secundare (Gallium, Asperula, etc.),unde se inmultesc dand nastere la mai multe generatii de femele aptere si aripate. In toamna apar formele sexupare, care diferentiaza sexele. Dup imperechere, femelele depun ouale.

Femelele aptere au corpul globulos, brun - negricios, cu aspect lucios, de 1,8-2 mm lungime. Antenele sunt negre, exceptand articolele III si IV, care sunt galben-deschis. Femelele aripate prezinta corpul brun-negru, lucios. Picioarele de asemenea negre, cu exceptia articolului III care este de culoare mai deschisa, coada este neagra.

                         

                         

Nu exista produse conform criteriilor selectate.