Cosul meu
Gol.

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Paduchele din San Jose - Quadraspidiotus perniciosus

Paduchele din San Jose - Quadraspidiotus perniciosus
Paduchele de San Jose este un daunator polifag, atacand peste 200 specii de arbori, arbusti si plante ierboase.... Detalii...

                    Paduchele din San Jose - Quadraspidiotus perniciosus

            Paduchele de San Jose este un daunator polifag, atacand peste 200 specii de arbori, arbusti si plante ierboase, prefera speciile lemnoase dar s-a semnalat deja si pe capsun.
            Ataca atat partile lemnoase, frunzele, cat si fructele. Se fixeaza cu ajutorul rostrului in tesut si suge continutul celular. O data cu intepatura este introdusa si saliva, care contine o substanta toxica sub actiunea careia se produc o serie de modificari biochimice, din care cauza tesuturile se necrozeaza, se rosesc, formandu-se pete caracteristice. Pomii atacati au o vegetatie redusa, frunze etiolate, fructe mici si deformate.

Are 2-3 generatii, ierneaza ca larva de varsta I-a sub scut, pe tulpinile si ramurile pomilor. Dupa o perioada de hranire,in aprilie, naparlesc si trec in larve de varsta II-a, diferentiindu-se in femele si masculi. La sfarsitul lunii aprilie, inceputul lui mai apar adultii, care se imperecheaza; la sfarsitul lui mai, inceputul lui iunie femelele depun larve, esalonat timp de 6-7 saptamani.

Larvele isi introduc rostrul in tesutul plantelor,hranindu-se cu seva. Concomitent, isi formeaza scutul protector, constituit din fire de matase si ceara, secretate de glande filiere. Larvele generatiei a II-a si a III-a se fixeaza si pe fructe.

                       

                       

Nu exista produse conform criteriilor selectate.