Cosul meu
Gol.

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Istoricul insectelor

Istoricul insectelor
Insectele constituie cel mai divers grup de animale de pe Pamant. Oamenii de stiinta estimeaza ca exista intre 6 si 10 milioane de specii de insecte, dintre care doar 1 milion au fost cercetate si documentate. Insectele formeaza peste 80% din totalitatea animalelor de pe Pamant. Desi insectele daunatoare ne atrag cel mai mult atentia, multe insecte sunt benefice pentru mediu si pentru oameni. Unele insecte,cum ar fi viespile, albinele, fluturii, si furnicile, polenizeaza plantele cu flori. Polenizarea este o relatie reciproca intre plante si insecte. Datorita polenizarii, efectuata de insecte, omenilor le este asigurata culturi sanatoase, cea ce este esentiala pentru agricultura. ... Detalii...

                                                       Istoricul insectelor

 

    Insectele constituie cel mai divers grup de animale de pe Pamant. Oamenii de stiinta estimeaza ca exista intre 6 si 10 milioane de specii de insecte, dintre care doar 1 milion au fost cercetate si documentate. Insectele formeaza peste 80% din totalitatea animalelor de pe Pamant. Desi insectele daunatoare ne atrag cel mai mult atentia, multe insecte sunt benefice pentru mediu si pentru oameni. 

Unele insecte,cum ar fi viespile, albinele, fluturii, si furnicile, polenizeaza plantele cu flori. Polenizarea este o relatie reciproca intre plante si insecte. Datorita polenizarii, efectuata de insecte, omenilor le este asigurata culturi sanatoase, cea ce este esentiala pentru agricultura. O mare problema pentru mediu este scaderea numarului de insecte polinizatoare, si pentru a mentine un numar constant de specii, insectele sunt acum crescute in crescatorii, cu scopul de a poleniza suficient plantele din campuri, livezi sau sere la stadiul de floare.

Multi cultivatori care au plantatii de rosii,castraveti,dovlecei,capsuni si alte legume isi instaleaza in fiecare primavera stupi cu albine in sere si solarii.

Gradinarii ecologisti se bazeaza pe ajutorul insectelor pradatoare in mentinerea echilibrului in ce a ce priveste contorul daunatorilor. Insectele pradatoare sunt acelea care se hranesc cu alte insect.

Unele insect numite parasite, cum ar fi viespile Ichneumonidae, isi depune propriile oua in interiorul altor insect sau omizi, ca atunci cand vor ecloza, puii sa aiba o sursa sigura de hrana. Ideea ar fi sa nu scapam definitive de insectele daunatoare ci de a incerca sa mentinem un echilibru intre numarul acestora si al celor benefice.

Unele insecte se hranesc nu doar cu alte insecte ci si cu polen si nectar, multe dintre ele chiar daca in stadiul larvar sunt carnivore hranindu-se cu insectele daunatoare, in stadiul adult se hranesc cu polen. 

Cultivarea in gradina a unor plante cu flori bogate in polen si nectar, care infloresc in diverse perioade ale anului, este un mijloc de a atrage insectele benefice.

Nu exista produse conform criteriilor selectate.