Cosul meu
Gol.

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Gargarita florilor de mar - Anthonomus pomorum

Gargarita florilor de mar - Anthonomus pomorum
Gargarita ierneaza ca adult in stratul superficial al solului, in jurul coletului sau sub scoarta exfoliata a pomilor.... Detalii...

                 Gargarita florilor de mar - Anthonomus pomorum

Gargarita ierneaza ca adult in stratul superficial al solului, in jurul coletului sau sub scoarta exfoliata a pomilor. Primavara, cand temperatura medie a aerului ajunge la 5-6 C, apar adultii hibernanti care migreaza in coroana pomilor, unde se hranesc cu muguri (aparita adultilor corespunde fenologic cu umflarea mugurilor de rod.

Ataca in principal marul, dar se intalneste si in plantatiile de par, producand pagube atat in stadiul de adult, cat si de larva. Atacul cel mai pagubitor este cauzat de larve, care consuma in totalitate organele interne ale florilor (ovar, stamina), care nu se mai deschid si se usuca, bobocii florali raman multa vreme atarnati pe ramuri, fiind cunoscuti popular sub numele de cuisoare.    Are o singura generatie pe an.

Numarul total de oua depus de o femela ajunge la 100. Pentru depunerea pontei, femela roade un orificiu in butonul floral in care depune un singur ou, pe care-l acopera cu un clei, care in contact cu aerul se intareste, pentru a-l proteja de inamicii naturali sau alte intemperii.

                              

                              

Nu exista produse conform criteriilor selectate.