Cosul meu
Gol.

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Gandacul lucios - Meligethes aeneus

Gandacul lucios - Meligethes aeneus
Gandacul lucios prezinta o generatie pe an.Ierneaza ca insecta adulta in stratul superficial al solului ori in liziera padurilor. In primavara isi fac aparitia spre sfarsitul lunii aprilie, cand infloresc diferite specii de plante ierboase si lemnoase (salcia, prunul, papadia,etc), hranindu-se cu elementele florale ale acestora.... Detalii...

                    Gandacul lucios - Meligethes aeneus

Gandacul lucios prezinta o generatie pe an.Ierneaza ca insecta adulta in stratul superficial al solului ori in liziera padurilor. In primavara isi fac aparitia spre sfarsitul lunii aprilie, cand infloresc diferite specii de plante ierboase si lemnoase (salcia, prunul, papadia,etc), hranindu-se cu elementele florale ale acestora.Dupa copulatie, in aprilie-mai, femelele depun ouale in bobocii florali ai plantelor gazda. Femelele perforeaza bobocii florali si depun 1-2 oua lipite de antere.

 O femela poate depune 300-400 oua. Incubatia dureaza 4-14 zile. Larvele isi fac aparitia la deschiderea bobocilor florali si se hranesc cu organele florale. Stadiul larvar dureaza 3-4 saptamani, dupa care larva coboara in sol la 2-4 cm adancime si se transforma in pupa. In cursul lunilor iunie-iulie apar adultii din noua generatie, care dupa o perioada de hranire de cateva saptamani se retrag pentru hibernare.

Adultul are corpul oval, de 1,5-1,7 mm lungime, convex dorsal si plan ventral, de culoare aramie sau albastruie, cu luciu metalic sau mat. Antenele sunt formate din 11 articule, maciucate, de culoare inchisa. Pronotul si elitrele au o punctuatie fina si deasa. Picioarele anterioare sunt de culoare bruna roscata, cele mijlocii si posterioare de culoare neagra. Marginea externa a tibiilor anterioare fin si regulat dintata. Larva este oligopoda, la completa dezvoltare de 3,5 mm lungime. Corp de culoare alba, capul si picioarele de culoare bruna.

                   

                   

Nu exista produse conform criteriilor selectate.