Cosul meu
Gol.

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Gandacul ghebos - Zabrus tenebrioides

Gandacul ghebos - Zabrus tenebrioides
La gandacul ghebos adultul are corpul masiv, convex, alungit, de 14-16 mm, de culoare neagra. Pe partea dorsala are usoare reflexe metalice, iar pe cea ventrala este brun roscat. ... Detalii...

               Gandacul ghebos - Zabrus tenebrioides

La gandacul ghebos adultul are corpul masiv, convex, alungit, de 14-16 mm, de culoare neagra. Pe partea dorsala are usoare reflexe metalice, iar pe cea ventrala este brun roscat. Larva, la maturitate deplina, este de 30-35 mm lungime, corpul usor turtit dorso ventral, format din segmente, care se ingusteaza spre partea posterioara. Capul este cafeniu, iar restul corpului este de un alb cenusiu, cu pete cafenii dispuse dorsal pe fiecare segment. Gandacul ghebos are o singura generatie pe an si ierneaza sub forma de larva.

Larvele ataca atat toamna cat si la inceputul primaverii si se hranesc exclusiv cu frunze. Acestea fac o galerii in apropierea plantelor, ies partial din galerii, rod baza funzelor pe care apoi le trag in galerii si le tritureaza cu ajutorul aparatului bucal. Din frunze este retinuta doar partea suculenta, iar nervurile sunt impinse sub forma unor ghemotoace rasucite la baza plantelor. Adultii se hranesc pe spic, consumand boabele in diferite stadii de dezvoltare, dar pagubele cele mai mari le produc larvele. Atacul se manifesta in vetre.

                     

                     

Nu exista produse conform criteriilor selectate.