Cosul meu
Gol.

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Gandacul balos - Lema melanopa

Gandacul balos - Lema melanopa
Gandacul balos prezinta o singura generatie pe an. Ierneaza ca insecta adulta sub ierburi, gunoaie, in frunzarul padurilor. Apar in primavara, cand temperatura medie zilnica este de 9-10 grade celsius, in aprilie. La aparitie insectele se hranesc perforand frunzele sub forma de dungi longitudinale. ... Detalii...

                Gandacul balos - Lema melanopa

Gandacul balos prezinta o singura generatie pe an. Ierneaza ca insecta adulta sub ierburi, gunoaie, in frunzarul padurilor. Apar in primavara, cand temperatura medie zilnica este de 9-10 grade celsius, in aprilie. La aparitie insectele se hranesc perforand frunzele sub forma de dungi longitudinale.

Depunerea oualor are loc la inceputul lunii mai. Acestea sunt depuse pe partea superioara, paralel cu nervura mediana a frunzei. Dupa 2 saptamani apar larvele,care se hranesc pe seama limbului foliar. Dupa 3 naparliri, in timp de 2-4 saptamani, larvele ajung la completa dezvoltare, nu mai consuma, sacul sterocoral dispare si coboara in sol pentru impupare la 4-5 cm adancime, iar dupa 10-12 zile apar noii adulti. Acestia se hranesc cu graminee spontane sau samulastra, iar spre sfarsit de august, inceput de septembrie se retrag pentru hibernare.

Adultul are corpul de 4-4,8 mm lungime, de culoare albastra, cu reflexe metalice verzui. Capul,antenele si tarsele de culoare neagra, pronotul, femurele si tibiile, de culoare roscata. Elitrele albastre, avand striuri, intre ele cu puncte dispuse in randuri longitudinale.
            Larva, oligopoda, are 5-7 mm lungime. Capul mare, mandibulele dintate. Capul si pronotul de culoare bruna. Picioarele formate din 3 articule, scurte.Corp de culoare galbena-murdara. Orificiul anal situat pe ultimul segment dorsal, excrementele in amestec cu substanta mucilaginoasa, sunt impinse pe partea dorsala a corpului, formand un strat protector (sac sterocoral).

                    

                    

Nu exista produse conform criteriilor selectate.